12 mar. 2008

Dar cu copilăria ce-aţi făcut?

Luna lui Marte din anul 2008... era noastră. În oraşele mari majoritatea familiilor au cel puţin un computer acasă, iar dintre aceştia, o mare parte sunt conectaţi la internet. Ne ducem la serviciu / şcoală / shopping / soacră etc cu autobuze Mercedes Citaro II cu aer condiţionat şi "televizor" înăuntru şi vorbim la câte două telefoane mobile în acelaşi timp. Unii stau cu laptop-ul în geantă, alţii cu PDA-ul în mână şi în general cine are calculator acasă are şi cameră foto digitală. Ne ducem copiii la grădiniţa privată, pentru că acolo învaţă engleza, franceza, câte ceva despre calculatoare şi eventual mai fac şi sport.
Apoi ei cresc şi descoperă binefacerile jocurilor pe calculator în timp ce părinţii ridică din umeri şi spun "nu ştiu, sunt plecat toată ziua". Copilul lor are o viaţă socială? Se duce la şcoală, unde în pauză vorbeşte depsre ce s-a mai jucat pe calculator. Acasă, între meditaţiile la matematică, fizică, chimie, chineză şi feng shui, se joacă. Pe calculator. Mai mănâncă o ciocolată Heidi Dark Orange 65% şi mai bea câte o gură din sticla de Coca Cola zero a mamei. Gume Turbo? Suc la dozator TEC? Cico la sticlă de 0.25 care trebuie returnată? Joacă în faţa blocului? Neh. Invenţii ale săracilor pe vremea când nu erau calculatoare. Ce trist.
Mai creşte copilul puţin şi pe la jumătatea şcolii generale îşi începe social life cu shopping, filme la mall, parties cu colegii, sex, drugs and whatever, că rock and roll e demodat. De aici încolo, indiferent de direcţia în care va merge copilu', deja e cam târziu pentru distracţia copilăriei. Generaţiile de acum trăiesc viaţa pe fast forward şi or să se plictisească repede. Dar ce contează, ultimul album Tiamat rocks!

Un comentariu:

  1. asta ar trebui sa te faca sa-ti apreciezi mai mult copilaria ta nu?

    RăspundețiȘtergere

Semnează-ţi comentariul alegând opţiunea "Nume/Adresă URL" dacă nu ai cont pe Blogspot/Google sau pe Wordpress. Te poţi semna cu id-ul Blogspot sau Wordpress dacă alegi opţiunea corespunzătoare. Nu-mi plac mesajele venite de la domnul 'Anonim'. Mulţumesc.